Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

AMATÖRÜN RUHU / KÖŞE / Ömer Akyılmaz: FUTBOLDA GELİŞİM:

KÖŞE / Ömer Akyılmaz: FUTBOLDA GELİŞİM:

15 Eylül 2015 21:03

Amatörün Ruhu / Köşe  Yazısı

Ömer Akyılmaz

FUTBOLDA GELİŞİM:
Gaziantepspor da 1985 yılında antrenörlük görevine başladığım günden günümüze kadar futbolda da gelişimle ilgili çalışmalar yapmaya çalıştım gelişimi biraz açalım 

dersek gelişimden kastım.
kendimi yaptığım iş olan antrenörlük hakkında araştırma geliştirme son çıkan antrenman eksizlerini inceleyerek yaş guruplarına uyarlama (teknik taktik vücut koordinasyon kondisyon el gelişim yaş guruplarına özgü kuvvet aksiyon sürat reaksiyon sürat sürat sür'atte devamlılık gibi çalışmalar)
yukarıda antrenman metotlarını futbolculara yaptıra bilmek için (mevsimine uygun spor giysileri iyi antrenman yapıla bilmesi için araç gereçlerin eksiksiz olması futbolcuların rahat çalışa bilmesi duşları olan soyunma odaları. stabilize durumu düzgün antrenman sahaları ve dersine iyi çalışmış zor koşullara rağmen amansız çalışmayı seven antrenör.
dersine iyi çalışan antrenörün futbolcu seçme yeteneğini çok iyi olması gereklidir ( yanlış tespit çok iyi antrenör olsan dahi tüm emekleri boşa çıkarabilir)
antrenörün adalet duygusunda hümanizm olmamalı (futbolcuya zaaflı olma o futbolcunun iyi yönlerini görürken eksik yönlerini gözden kaçırma gibi 
velilerin etkisi altında mesafeli olma gibi
idareciyi küstürmeme adına işinde adaletin terazisini kaçırma gibi)
uzun yılların vermiş olduğu tecrübe gelişim adına bana işi amansız sevmeyi ve çak çalışma yı ön şart olarak kabüllenmeyi öğretti.

brosur
Bu haber 1348 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...