Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Amatörce / Köşe Yazısı Cengiz Koncuk Sesimizi duyurabildik

Amatörce / Köşe Yazısı Cengiz Koncuk Sesimizi duyurabildik

15 Eylül 2015 22:07

Amatörce / Köşe Yazısı / SESİMİZİ DUYURABİLDİK

Cengiz Koncuk

Sesimizi duyurabildik

Sevgili mahalli ve amatör spor’a gönül vermiş futbol adamları, yerelde sesimizi duyanlar artık mahalli ve amatör takımlarımıza hak ettiği değeri vermeye başlamıştır. Yıllar önce 12 yıl kadar oldu bölge başkanlığı yaptığım sahada şampiyonluk maçı oynanacaktı. Bende ismini vermeyeceğim bir gazeteye giderek maça gelmelerini ve haber yapmalarını istedim.

Tamam dediler ve maç günü gelmediler. Düşünün koca bir sezonun emeği ve en önemli şampiyonluk maçı hayal kırıklığı yaşadık. Daha da kötüsü oldu. Biz kendi imkanlarımızla fotoğrafları çektik maç sonucu goller ve haberi geliştirip gazeteye verdik,  şu gün bu gün bir hafta bekledik ne haber çıktı nede fotoğraflar. O gün yaşadığımız bu ilgisizlik karşısında boş boş duramazdık. Mahalli Spor Kulüplerini Koruma Derneğinde plan ve proje geliştirerek bir gazete çıkarma kararı aldık. Çünkü Gaziantep’de futbolun beşiği olan Mahalli takımlara yapılan bu küçük görme ağrımıza gitmişti.

Gazeteciliğin alt yapısını bilmek lazımdı. Bunun içinde temelden başlamak gerekliydi. Amacımız Gaziantep’de Mahalli ve Amatör takımlarında gazetelerde haberlerinin fotograflarının çıkmasıydı. Böylesine fedakar bir kitlenin bir sesi olmalıydı. Binlerce genci spor’a yönlendiren her türlü kötü alışkanlıklardan alı koyan ve hiçbir kurum ve kuruluştan destek görmeden kendi yağıyla kavrulan futbolun beşiği olan mahalli ve amatör takımların yerel medyada gündem oluşturması gerekti. Çünkü Mahalli takım diye önemsenmeyen bu spor kuruluşlarından yani toprak sahalardan filizlenen bu sporcular göze girmiş amatör oradan profesyonel alt yapı derken artık büyümüş ve Milli takıma kadar yükselmişlerdi.

SESİMİZİ DUYURABİLDİK

Haftaya devam edeceğim.

C.K

brosur
Bu haber 1234 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...