Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

İLİMİZDE TEKELLEŞEN FUTBOLUMUZ:

Gaziantep ilimizde sporumuz son yıllarda iyi sporcu yetiştirilmediğinden söz ediliyor doğruda söyleniyor sanırım neden sporcu yetiştirilemediği konusunu biraz açalım ve sizlerle beraber yorumlayarak nedenleri bulalım düşüncesindeyim.

20 Ekim 2015 16:03

İLİMİZDE TEKELLEŞEN FUTBOLUMUZ:
Gaziantep ilimizde sporumuz son yıllarda iyi sporcu yetiştirilmediğinden söz ediliyor doğruda söyleniyor sanırım
neden sporcu yetiştirilemediği konusunu biraz açalım ve sizlerle beraber yorumlayarak nedenleri bulalım düşüncesindeyim.

Sporsever dostlar hani hep bahsederiz geçmişte sahaların çok bozuk ve yetersiz futbol topunun ıslak olduğu zaman 1 kiloyu geçtiği ve bu topa kafa vurmanın akıl dışı olduğu ayrıca 
sporcuların çalışması için araç gereçlerin olmayışı bilinçli antrenörün olmayışını da gözler önüne koyarsak bu olumsuz şartlarda kendi çabalarıyla yetişen sporcularla ın uçarak kafa vurma vole vurma ve röveşata yapma gibi uzun süreli çalışma isteyen hareketleri geçmiş sporcular çok iyi yapıyorlardı yani optik hareketleri en güzel şekilde yapıyorsa o dönemin sporcuları bu kadar eksiklilere rağmen yapabiliyorsa!
Günümüz futbolcularına gelince sunu çim sahası olan-araç ve gereçlerin bol oluşu- futbol topunun ıslak havalarda aynı gramajla oynanması-bol topla antrenman yapılması-diplomalı antrenörler nezaretinde çalışma imkânını olması.
1 soru sporda taşlı topraklı sahalardan düzgün zeminlerde spor yapan gençlerimiz bu kadar gelişim farkının olduğu ülkemizde yetiştirilemiyor.
Şimdi çarpıcı konuya gelelim geçmişte olan ancak ne acı ki günümüzde olmayan.
Büyük küçük sevgisinin azalması 
geçmişte sporu kitlelere yaptırırken günümüzde sporu tekelleştirmeye yönlendirilmesi (örneğin geçmişte her amatör takımın ilk on birde oynayan en az 4-5 sporcunun oynatılması o takımlardaki ablilerin o futbolcuların özel hayatını dahi nasihatle kontrol altına alına bilmesi amatör takımlarda oynayan gençlerin Gaziantep genç karması adı altında özel turnuvalarda oynatılarak
seyirciye sunulması bu organizasyonu yapanların ayırım yapmaksızın herkese eşit ve gerçek abi gibi davranması.

Günümüzde rastlanılmayan konulardır.
en önemli konulardan biriside spor yaptırmaya çalışan insanların sporu giderek tekelleştirmeye çalışması sporcunun gelişmemesinde en önemli konulardan dır sporda şu kuralı asla unutmamalıyız iyi antrenman yapan sporcu karşısında kaliteli yarışma gurubu bulamazsa o ilde spor tekelleşiyor demektir ve o ilde spor adına kaliteden söz edilmesi mümkün olamaz. Saygılarımla.

brosur
Bu haber 999 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...