Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Kuru meyve ihracatı Ekim ayında artış gösterdi

Ekim ayının ilk yarısında kuru meyve ihracatında %61,9’luk bir artış sağlandığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz bu yıl beklenenin üzerinde bir hasat gerçekleştirildiğinin de altını çizerek yılsonuna kadar hedefleri tutturmak için çalıştıklarını ifade etti.

22 Ekim 2015 14:31

 


 

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Abdulkadir Çıkmaz Başkanlığında GAİB hizmet binasında toplanarak ihracatı değerlendirdi.  Ekim ayında sektörel ihracatta bir önceki yılın Ekim ayına oranla %61,9 artış gerçekleştiğini, aynı dönemin Ocak-Ekim tarihleri arasındaki değişimi bir öneki yıla oranla %7,1’lik artış kaydettiğini ifade eden Başkan Abdulkadir Çıkmaz ihracatın arttırılması yönündeki çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti. Bu yıl hasatın da beklenenin üzeninde olduğunu ifade eden Başkan Çıkmaz Ocak-Ekim döneminde en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürünler arasında Antep Fıstığının ilk sırada yer aldığını, çam fıstığı, kuru kayısı, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kaysı ve zerdali çekirdeği ve diğer kuru meyveler yanında leblebi ihraç edildiğini belirtti. Kuru meyve ihracatı alanında ihracat gerçekleştirilen ülke grupları bazında en fazla Avrupa Birliği ülkelerine ihracat gerçekleştirildiğini de kaydeden Başkan Çıkmaz Ortadoğu ülkelerinin ikinci sırada yer aldığını belirterek diğer Avrupa ülkeleriyle,Türki Cumhuriyetler, Eski Doğu Bloku ülkeleri, ABD, Afrika ülkeleriyle Asya ve Okyanusya ülkelerine de ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. Ülke bazında bakıldığında kuru meyve için en büyük alıcının İtalya, ABD ve Almanya olduğunu sözlerine ekleyen Çıkmaz bu ülkeleri Irak, İran, İspanya Cezayir ve Fransa’nın takip ettiğini belirtti. Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz yaptığı genel değerlendirmede “İhracatçılarımız yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdürüyor. Mevsim itibarıyla kuru meyve ihracatında önemli bir rekolte sağlandı. Bunların en iyi koşullarda dünya pazarlarında alıcı bulması yönünde ihracatçı firmalarımız ve tanıtım gruplarımız çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yılın Ekim ayına oranla bugün itibarıyla %61,9’lık bir artış söz konusu. Dönemsel olarak bakıldığında ise Ocak- Ekim dönemleri açısından geçen yıla oranla yüzde 7,1’lik bir artış söz konusudur. Önümüzdeki süreçte de çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

 

 
brosur
Bu haber 1035 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...