Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

AMATÖRCE GAZETESİ / KÖŞE YAZISI/ ERHAN DENİZ GÜNGEN /GERÇEKLERİN IŞIĞINDA / BAHRİ BİNER

AMATÖRCE GAZETESİ / KÖŞE YAZISI/ ERHAN DENİZ GÜNGEN /GERÇEKLERİN IŞIĞINDA / BAHRİ BİNER

30 Mart 2018 15:36

Gaziantep şehrimizde amatör futbol denince Kale spor denince akla gelen ilk isimlerden biridir Bahri abimiz…uzun yıllarını spor a adamış maddi manevi büyük hizmetleri olmuş bir spor adamıdır. Saygın centilmen işini ciddiyetle yapan gerçek bir antep beyefendisidir.. ömrünü gençlerin spor yapmasına adamış sırf bu gençler spor yapsın ahlaklı bir nesil yetişsin diye kendi işinden özel hayatından fedakarlık yapmış adeta ömrünü adamıştır. İlk futbola kale spor da kaleci olarak 1954-1955 sezon da başlamış uzun yıllar Kale sporun kalesini korumuş daha sonra tam 50 yıldan bu yana idareci yöneticilik ve başkanlık yapmıştır. Kale spor yöneticisi iken İstanbul a gidip Fenerbahçe başkanı ile görüşüp Gaziantep şehrimize ilk  defa  Fenerbahçe yi getirip özel maç yaptırmıştır Gaziantep spor un kurucularından olup stadın ilk yaptırılışında büyük  çaba ve emekleri olmuştur. Sayısız sporcu yetiştirmiş ve Türk Futboluna armağan etmiştir. Kale spor u evladı gibi görmüş ve üzerine titremiştir. Bundan tam 8 sene önce bir gün telefonum çaldı arayan Bahri abi idi.. Erhan oğlum ben artık yaşlandım bu emaneti sana devredeceğim gözüm arkada kalmasını istemiyorsun kabul edersin dedi ben de bunu bir emir kabul ettim 78 yıllık ulu çınarı Kale spor u daha iyi yerlere getirmek için bu görevi onurla gururla kabul ettim .kendisinden çok şey öğrendim spor kulüplerinin aslında birer eğitim kurumları olduğunu gençleri her yönüyle bedenen ve zihnen eğittiğini hayata kazandırdığını yöneticiliğin ne anlama geldiğini idareciliğin ne olduğunu dürüstlüğün bu işin olmaz olmazı olduğunu  spor un sadece yarış olmadığını aynı zamanda kardeşlik dostluk olduğunu rekabetin olacağını ama bunun hak hukuk adalet çerçevesinde olursa adil olacağını hep bizlere öğretti.

Şimdi 82 yaşında olan bu spor duayeni değerli abimiz Bahri abi ye uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum devletimizden yıllarını spor a adayan emek veren bu saygın kişilerin Gaziantep şehrimizde spor tesislerine adlarını vermesini bekliyoruz ..yaşarken bu onuru bu kişilere yaşatmak lazım çünkü fazlasıyla hak ediyorlar.

brosur
Bu haber 1365 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...