Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Mahalli takımlara destek olmalıyız

Geçmişte mahalli liglerde uzun süre futbol oynayan gazeteci-yazar Okan Çelik, Gaziantep’te futbolun geleceği için mahalli takımlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

24 Mayıs 2018 09:58

Mahalli takımlara destek olmalıyız

 

Geçmişte mahalli liglerde uzun süre futbol oynayan gazeteci-yazar Okan Çelik, Gaziantep’te futbolun geleceği için mahalli takımlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Çelik, Gaziantep’te 15 yıl öncesine kadar 21 semt sahası ve 300’den fazla takım olduğunu hatırlattı. Bu takımlarda forma giyen on binin üzerinde lisanslı futbolcu olduğuna dikkat çeken Çelik, semt sahalarının yerlerinin betonlaştırılması ve mahalli takımlara yeteri kadar destek çıkılmaması nedeniyle kent futbolunun da gerilediğini dile getirdi. Eskiden sahaların toqrak olmasına rağmen, her mahallede bir futbol sahası olmasının gençleri ve vatandaşları futbola yönlendirdiğini belirten Çelik, Gaziantep’te efsane olmuş Talat Özkarslı, Milli takıma gitmiş Bünyamin başta olmak üzere çok sayıda profesyonel olan futbolcunun toprak sahalardan yetiştiğini söyledi.

Mahalli takımların eski gücünde olmaması ve sahaların yetersiz kalması nedeniyle Gaziantep’te futbolun da çok gerilediğini ve artık yıldız futbolcu yetişmediğini belirten Çelik, “Eskiden hafta sonları sabahtan akşama kadar sahalarda yer bulamazdınız. Bütün gün maçlar oynanırdı. Her mahallede çok sayıda takım olurdu. İnsanlar hafta sonlarını sporla geçirirdi. O sahalardan çok yetenekli gençler çıkardı. Gaziantepspor gerçeği de eskiden bu şekilde doğmuştur. Gaziantepspor’un kurulmasında ve tarih yazdığı dönemlere o sahalardan çıkan futbolcular ve spor adamları rol oynamıştır. Ancak son yıllarda maalesef ki, mahalli takımlara yeteri kadar destek olunmuyor. Gaziantep’te futbolun geldiği nokta ortada” dedi.

Gaziantep’te çok yetenekli çocukların ve gençlerin olduğunu belirten Çelik, “Mahalli takımlarımıza destek olmalıyız. Daha fazla saha yapılmalı. Eskiden olduğu gibi mahalli ligler çok daha canlı hale getirilmeli. O zaman yine o sahalardan çok yetenekli isimleri Türk futboluna kazandırırız” şeklinde konuştu.

brosur
Bu haber 1262 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...