Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

AMATÖRCE GAZETESİ / KÖŞE YAZISI CENGİZ KONCUK /M.S.K.K.D. BAŞKANI MAHALLİ TAKIMLAR YAŞATILMALI

Gaziantep de amatör ve profesyonel takımlar yokken mahalli takımlar futbol oynuyordu. Mevcut Gaziantep’li gerek antrenörler gerekse profesyonel olarak oynamış hatta Milli takıma kadar yükselmiş bu sporcular mahalli takımlarda oynamış buradan bir üst liglere gitmiştir.

15 Kasım 2018 09:39

 Temelinde mahalli takımlar vardır  bu anlamda Gaziantep gençliği henüz 13-14 yaşlarında mahalli takımlarda futbola başlamıştır. Burada spor ahlakını alarak yetişmiş belki profesyonel olamamış ama iyi bir birey olmuştur. 1982 Yıllarında İl yönetim kurulu altında kurulan bu oluşum tüm takımları bir araya getirip bölgeler kurup daha sonrada Mahalli Spor Kulüplerini Koruma Derneğini kurarak gençlik faaliyetlerini yürütmüştür.

Bölgelerde lig düzenleyip şampiyonu belirlemiş daha sonrada şampiyonlar ligini oynatmıştır. O günlerdeki heyecan spor sevgisi ve sevgi saygı hat safhadaydı. 21 semt bölgesinde yüzlerce mahalli kulüp ve on binlerce lisansiyer futbolcu bu şehrin futbol beşiğiydi. Amatör takımların da alt yapısıydı. Gaziantepspor’un başına getirilen Tamer Güney hocamız Mahalli takımların bölge toplantılarına gelerek kulüp başkanlarına sporcularınızı tesise gönderin onları göreceğim der ve hatta mahalli maçlarımızı gelir oyuncu izlerdi. Buraya kadar her şey güzel peki şimdi ne oldu da bu ateş söndürülmeye çalışılıyor. Bu ilgisizlik bu sahipsizlik neden? . Gaziantep metropol şehir bunu biliyoruz. Sahalarımızın yerine alış veriş merkezleri yapıldı  değişen imar planlarıyla saha kalmadı buna da peki şehir merkezindeki kapanan bu sahaların yerine  şehir dışında saha yapılamaz mıydı? Devletimizin imkanları geniş Belediyelerimizde halkın hizmetine koşuyor o zaman Mahalli takımlarımıza futbol sahaları istiyoruz. Sayğılarımla..

 

 

brosur
Bu haber 777 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...