Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

AMATÖRCE GAZETESİ / KÖŞE YAZISI ERHAN DENİZ GÜNGEN / GERÇEKLERİN IŞIĞINDA AMATÖR FUTBOLCU

AMATÖRCE GAZETESİ / KÖŞE YAZISI ERHAN DENİZ GÜNGEN / GERÇEKLERİN IŞIĞINDA AMATÖR FUTBOLCU

10 Ocak 2019 08:43

AMATÖRCE GAZETESİ / KÖŞE YAZISI

ERHAN DENİZ GÜNGEN / GERÇEKLERİN IŞIĞINDA

AMATÖR FUTBOLCU

 Amatör ün anlamı sözlüklere baktığımız zaman bir işi para kazanmak amacıyla değil yalnızca oyalanmak zevk için yapan kimse olarak karşımıza çıkıyor. .gerçekten de öyle değil mi fedakarca sırf sevdiği işi yapmak için ter döken yağmur çamur demeden spor un ve futbol un peşinden giden belki bazen iş yerinden belki bazen ailesinden azar işiten bu büyülü topun arkasından fedakarca giden kaç nesiller oldu.ve bu nesiller hiçbir zaman futboldan kopamadı ama inanın spor ve futbol çevre yönünden kollektif bilinç yönünden arkadaşlık dostluk abi kardeşlik yönünden hep kitlelere faydası olmuş insanları  kötü alışkanlıklardan uzak tutmuştur öyle değil mi spor olmasa futbol olmasa inanın gençler suça kötü alışkanlıklara daha kolay bulaşır nesiller kaybolur giderdi ama spor özellikle futbol adeta duvar gibi bu kötülüklere set olmuştur .bu yüzden hep devletimize belediyelerimize  diyoruz tesis yapın  spor merkezleri yapın… hele hele genç nüfusun yoğun olduğu ülkemizde şehrimizde çok daha spor tesisine özellikle futbol tesisine ihtiyacımız var.

       İşte bu güzel spor dalının Amatör kısmında futbolcu anlamında son zamanlarda maalesef işin özünden koptuğunu üzülerek görmekteyim …yapılan işin amatör olduğu unutularak iş tamamen şehrimizde para ve menfaate dökülüyor.. elbette imkanı olan kulüpler sporcularının bir takım ihtiyaçlarını karşılayacak onların spor yapmaları için imkanlar sağlayacak ama iş tamamen amatör olduğu unutuldu sadece sporcular arasında para konuşulduğunu görmekteyim… Gençler  yaptığınız spor un amatör olduğunu unutmayın kulüplerin bir lira geliri yok fedakar cefakar ve devlet tarafından üstün hizmet madalyası verilmesi gereken yöneticileriniz sayesinde kulüplere nakit girişi oluyor.. bir çok kulüp zor durumda yöneticiler kendi ihtiyaçlarını bazen göz ardı edip sırf benim gençlerim spor yapsın kulübüm yaşasın diye fedakarca para harcıyor…bu gerçeği hepinizin bilmesi lazım.. çünkü ben eminim bu tehlikeli gidişat sonunda şu anda sporcularının ihtiyacını elinden geldiğinde karşılayan kulüpler de kalmayacak ve bir çok kulüp kapanacak o zaman sizde spor yapacak futbol oynayacak kulüp bulamayacaksınız. Takımlarınıza sevgi ile bağlanın renklerine aşık olun mahallenizin belki de semtinizin takımı olan bu kulüpleri kollayın bağlanın içinde nerdeyse asırlık olan mazisi 80-90 yıllık  olan kulüplerimizin tarihine imrenin özenin sizin gibi on binlerce sporcunun bu kulüpler de mücadele ettiği gerçeğini  asla unutmayın … başkanlarınıza ve yöneticilerinize saygı duyun onları devamlı istekler le bunaltmayın usandırmayın ..yaptığınız işin amatör olduğunu da asla unutmayın.

         Burada kulüplere de  yöneticilere de görev düşüyor yıllarca şehrimizde sırf para için oynayıp o kulüp bu kulüp gezen bu işi tamamen paraya döken takım sevgisi ve bağlılıktan uzak sporculara asla taviz vermeyin zaten  yavaş yavaş bunların elendiklerini görüyorum.. bu işi sevgi  ile yapan kulübünü seven fedakar sporcular o kadar çok ki işte onlarla yola devam edin…

 

 

brosur
Bu haber 1007 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

1
  Yükleniyor...