Anketimiz Katılın

Anket bulunamadıı

Mevsim Değişikliği ile Soğuk Algınlığı Kapıda

Özel Primer hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Süleyman Atay mevsim değişikliği nedeniyle anne ve babalara uyarıda bulundu.

29 Eylül 2014 19:22

Mevsim Değişikliği ile Soğuk Algınlığı Kapıda

Özel Primer hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Süleyman Atay mevsim değişikliği nedeniyle anne ve babalara uyarıda bulundu. Yazdan sonbahara geçişte hava sıcaklığının düşmesine bağlı ısı farklılığının bebeklerde üst solunum yolu hastalıklarına sebep olabileceğini belirtiyor 37 derecenin üzerindeki ısıya “yüksek ateş” denilse de ısının yükselişinin ciddi bir hastalık belirtisi olmayabileceğini ifade etti. Dr. Atay, altı ayın altında bir bebekte 37 derecenin üstündeki ateşin her zaman önemli olduğunu ve hemen dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Atay, “Bu konuda anne ve babalar çok dikkatli olmalı, düşmeyen ve direnen bir ateşte havale  ihtimali vardır diyen Atay bebeğinde ateş olduğunu tespit eden ailelerin ilk önce oda serin olsa bile giysilerinin çıkartılması gerektiğine dikkat çekerek ateşi olan bir çocuğun ince bir çarşafla örtülmesinin yeterli olacağını ifade etti. Çocuğun ateşinin düşürülmesi için bütün vücudunun ılık su ve ıslatılmış süngerle silinerek düşürülebileceğini, aşırı soğuk suyun çocuğun kan damarlarını büzüştüreceği için ısıyı düşürmek yerine yükselteceğine dikkat çekti. Atay sözlerini şöyle tamamladı: “Ilık su ile silme uygulaması bir netice vermezse, ateş düşürücü şurup verilmeli. Ateş 24 saatten fazla devam ediyor ve düşmüyorsa bebek havale geçiriyor olabilir, bunun için derhal doktora götürülmeli. Eğer ateşe sebebiyet veren bakteriyel iltihaplanmaysa antibiyotik yeterli olacaktır.” Dedi.

brosur
Bu haber 1816 kez okunmuştur.
Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz Maksimum 1000 karakter
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Yorumlar

0

Onay Bekleyenler

0
  Yükleniyor...