
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü; kurumsal altyapısı, tecrübeli personeli ve güçlü makine parkıyla Ülkemizin dört bir yanında milletimizin refah düzeyini artıran yatırımları hayata geçiriyor.
Su’da Sıfır İsraf
Değeri her geçen gün artan “su” DSİ eliyle başta sağlıklı içme suyu olmak üzere, tarım, enerji, hizmet ve çevre gibi farklı sektörlerde değerlendiriliyor. “Su’da Sıfır İsraf” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, suyun özellikle tarım ve sanayide yarattığı güçlü etki sayesinde geniş iş sahalarının doğmasına da imkan sağlıyor.
22 Yılda Gaziantep’e Yaptığı 52 Milyar TL Yatırım
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son yıllarda DSİ marifetiyle hizmete açılan tesislerin yanı sıra plan ve proje aşamasındaki yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulundu; “1954 yılından bugüne, Ülkemizin kalkınması için inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu; başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere, hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atık su arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede değerlendiren DSİ, son 22 yılda Gaziantep’e yaptığı 52 Milyar TL yatırımla 78 adet Tesis kazandırdıklarını ve bu yatırımlarla aziz milletimizin gönlünde yer edinmiştir.” dedi.
Gaziantep’e 6 Baraj ve 3 Gölet Kazandırdık
Tarımın ana unsurlarından olan su bakımından dezavantajlı bölgede bulunan Gaziantep için son 22 yılda Gaziantep’e son 22 yılda 6 baraj ve 3 gölet inşa ettiklerini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “böylece 278 milyon m³ su depolama hacmine ulaştık.” dedi.
380 Bin Dekar Araziyi Suyla Buluşturduk
Gaziantep’e yapmış oldukları DSİ yatırımlarının ayrıntılarına da değinen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 22 yılda toplam 380 bin dekar arazi sulamaya açılmış ve yıllık 3 milyar 267 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.” dedi.
Vatandaşlarımızın Can Ve Mal Emniyetini Güvence Altına Alıyoruz
Ayrıca; Gaziantep’i’ taşkın tehlikesinden korumak için son 22 yılda tamamlanan 46 adet taşkın koruma tesisi ile Gaziantep şehir merkezi, 91 adet yerleşim yeri ve 30 bin dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına alıyoruz.” dedi.
1 milyon 509 Bin Dekar Alanda Arazi Toplulaştırma Tescili Yapıldı
Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 5 adet iş tamamlanarak 1 milyon 220 bin dekar alan tescili, inşaatı devam eden işlerde kısmi olarak 289 bin dekar arazi tescili olmak üzere toplam 1milyon 509 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmış ve yıllık 905 milyon TL zirai gelir artışı sağlanmıştır. Ayrıca Gaziantep ilinde 171 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır.
Suyun Gücünü Gazianteplilerin Hizmetine Sunuyoruz
Gaziantep’te son 22 yılda 2 Adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisinin hizmete alındığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kurulu gücü 3 MW olan bu tesisler sayesinde elektrik üretimine yıllık 11 milyon kWh katkı sunuyoruz.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Gaziantepliler için üretmeye ve Güneydoğunun parlayan yıldızı Gaziantep’i su yapıları ile ihya etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Bu tesislerin yapımında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya şükranlarımı sunuyorum.
Kaynak: KentHaber27.com
Editor : Amatörce Gazetesi